Nyirokmasszázs

Bejelentkezés:30/428 2055, Balázs Katalin

A masszázs időtartama: 60-90 perc

A nyirok egy húslevesszerű, nagy sejt, zsír- és fehérjetartalmú folyadék, melyet a nyirokrendszer szállít. Úgy keletkezik, hogy a verőerek által a szövetekhez szállított 90 %-át szállítja el a visszérrendszer, s emiatt a szövetek között rekedt folyadéktömeget a nyirokrendszernek kell többszörös átkapcsolódáson és szűrésen keresztül újra a vénás rendszerbe szállítani. A működési zavar esetén a nyirok szállítása szenved zavart, melynek hatására a nyirok felszaporodik a szövetek közötti térben. Ez kezdetben ujjbenyomatot tartó duzzanatot okoz. Később, kezeletlen állapotban a nyirok magas fehérje- és zsírtartalma miatt a szabad folyadék felszaporodása mellett kifejezett kötőszövet-képződés alakul ki. A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozza a nyirokfolyadék visszaáramlását.

CellulitmasszázsNyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. A terápia javítja a szervezet ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek.


A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

A nyirokmasszázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat - ezáltal csökkentve az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Rendszeresen érdemes alkalmazni, akár minden nap is lehet. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy méreganyagokkal telített testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

 
Vissza
/\

Bejelentkezés: +3630 428 2055
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

*