Indiai fejmasszázs

Bejelentkezés:30/428 2055, Balázs Katalin
 
Hagyományok szerint a fejmasszázst olajjal végzik, mely egészségessé teszi a hajat, stimulálja a vérkeringést a fejben, ezzel serkenti a hajnövekedést. A kezeléshez bármilyen növényi olaját lehet használni (mandula-, dió-, olíva-, mustár-, szezámmag-, szőlőmag olaj), hiszen amit megehetünk, azt a testünkre is kenhetjük.

Mikor ajánlott?
Stressz, kimerültség, idegesség, s ezekből adódó szemfáradtság, fejfájás, nyak- és vállfájdalmak – kezelésére fejlesztették ki, úgy, hogy hétköznap is szinte bárhol, bármikor lehessen alkalmazni. Ez a módszer már kiterjed a nyak- és vállizmok masszírozására, viszont az olaj használatát praktikussági okokból kiiktatta. A nyugati országokban egyre több helyen alkalmazzuk iroda masszázzsal. Ilyen helyeken a munkáltató lehetővé teszi, hogy a képzett masszőr kb. 15 perces fejmasszázst nyújtson a  dolgozóknak, tehát ezzel támogatja hatékonyabb munkavégzésüket. Ez a módszer semmiféle előkészületet nem igényel, nem szükséges levetkőzni, nem kell lefeküdni, és gyors regenerálódást nyújt rövid idő alatt. Enyhíti a depressziót. 
 
Milyen panaszokon segíthet az indiai fejmasszázs? 
Kiegészítő terápiaként lehet alkalmazni migrén vagy depresszió esetén is. A módszer önmagában nem gyógyítja meg a problémát, viszont segít enyhíteni a tüneteket. A betegségek kezelésénél kiegészítésként szolgál a pszichoterápia vagy a diéta mellett. Hétköznapi alkalmazása viszont nem feltétlen kötődik konkrét betegséghez. A legfontosabb, hogy a páciens jól érezze magát. 
 
A kezelés során a fej területén és környékén lévő akupresszúrás pontoknak,  milyen szerepünk van?
Az indiai fejmasszázs nem az egyes energiapontokra koncentrál. A  fejen elhelyezkedő korona- és homlok csakra, a nyaknál lévő torok csakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. Fontosak például a tarkó mentén található stresszpontok, illetve a homlok és a halánték területe is. A fejmasszázsnak elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ha a fület kezeljük, annak hatása kiterjed az egész testre. Összességében az indiai fejmasszázs általános jellegű módszer, mely nem tér ki külön-külön az energiapontok kezelésére, ellentétben az ájurvédikus masszázzsal, a reflexológiával vagy az akupunktúrás kezeléssel. 
 
Milyen masszírozási technika jellemzi a módszert? 
Nem alkalmazunk erős fogásokat!
A fejmasszázsnál nincsenek merev megkötések a masszírozási technikát illetően, egyedül az érintés a fontos. 

A léleknek és a testnek egyformán fontos, hogy jólessen a kezelés. Az indiai fejmasszázs alkalmaz egy érdekes technikát is, a hajhúzást, melyről sokan nem is gondolnák, milyen kellemes érzés. Bárki kipróbálhatja, hogy belemarkol saját hajába, és óvatosan, lassan húzni kezdi… Ezt el lehet végezni a fej egész területén
Az indiai fejmasszázs nem tartalmaz bonyolult elemeket. 
Ösztönösen is alkalmazzák Öngyógyításra. 
 
Vissza
/\

Bejelentkezés: +3630 428 2055
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

*