Gyógyászati thai talpmasszázs

Bejelentkezés:30/428 2055, Balázs Katalin
A masszázs időtartama: 2x 25-35 perc
 

A talpmasszázst Ázsiában már ötezer éve alkalmazzák, manapság a reneszánszát éli. Elsősorban megelőzésre, felfrissülésre ajánlott, de gyógyításra is alkalmas. A talp-masszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja-javítja testi-lelki egészségét, betegségeket előz meg, bajokat gyógyít.


Hogyan működik?

A talpmasszázs a reflexológiai tapasztalatokon alapuló tudomány. A talp masszázsával rendkívül gazdag érzőideg-ellátása révén (a lábon több mint 70.000 idegvégződés található) a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre lehet hatást gyakorolni. Testünkön több területen tükröződik az egész szervezet, például a kézen, a lábon és a fülön.
Ha a káros anyagcseretermékek a helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak és a reflexzónában lerakódások képződnek. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezáltal romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése.
Ezekben a zónákban különböző nagyságú kristályos göböket tapinthatunk ki, amelyek érzékenyek, sőt fájdalmasak is lehetnek. A cél a lerakódások elmasszírozása, a szervezet így megszabadulhat a salakanyagoktól, méreganyagoktól. A reflexzóna masszírozásával a hozzá tartozó szervben javítjuk a vérkeringést, mely minden szerv számára életfontosságú és általa gyorsabb a gyógyulás. A reflexzóna-masszázs erősíti az immunrendszert, illetve a hormontermő mirigyek működését is szabályozza. Ismert a fájdalomcsillapító, lazító, testi-lelki feszültséget oldó hatása is. A lábfej bőrében található érzőideg-végződések ingerlésével ugyanis az idegrendszerre is hathatunk.


Kiknek ajánljuk?

A talpmasszázs korhatár nélkül, csecsemőkortól a legidősebb korig minden betegségnél alkalmazható, de figyelembe kell venni az életkort, a fizikai-pszichikai állapotot. Csecsemő- és kisgyerekkorban, illetve idős korban finoman, érzékenyen, fokozott figyelemmel masszírozzuk. Súlyosabb betegeket csak nagy elméleti és gyakorlati tudással, tapasztalattal rendelkező masszőr kezelhet, természetgyógyász orvossal együttműködve.

A masszázs elsősorban megelőzésre, felfrissítésre ajánlott, de gyógyításra is alkalmas. Nem mellékes a szerepe diagnosztikai szempontból sem. A talp állapotából mindig lemérhető, milyen régi, milyen súlyos bajról van szó.

A gyógyulás időtartama függ a beteg életenergia-állapotától. A gyógyulást nagymértékben meggyorsíthatja más természetgyógyászati módszerek párhuzamos alkalmazása, például gyümölcsléböjt kúrával, mozgásgyakorlatokkal, jógával, relaxációval, akupresszúrával, vízkúrával, szaunával.


A masszázs célja

A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer. Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező képességét. Lélektani, lelki hatással a masszázs, szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt, valamint az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele.

 
Vissza
/\

Bejelentkezés: +3630 428 2055
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

*