Csontkovács kezelés

Bejelentkezés:30/428 2055, Balázs Katalin
A masszázs időtartama: 60-90 perc
 
A csontkovácsolás vagy oszteopátia a test szimmetriájának a helyreállítására való törekvés. A csontkovácsolás egy olyan, több ősi kultúrában megtalálható manuálterápia, melynek során nem csak az elmozdult csontok kerülnek a helyükre, hanem lelki, szellemi egyensúlyunk is javul. A betegség ajándék, mellyel belsőnk üzen, hogy változnunk-változtatnunk kell.
A Csontkovács - Javasember ebben segít.
Nem 10 perces rángató ropogtató lélek nélküli futó szalagos showman, cirkuszi mutatványos, hanem egy segítő, aki ha kell kézen fogva segít talpra állni, átalakulni, változni.
Maga a csontkovácsolás nem lehet fájdalmas, míg az izomcsomók kilazítása, melynek során felszabadulnak a feszültségek a régen eltárolt (raktározott) problémák, járhatnak kellemetlen érzéssel, ez elkerülhetetlen.
A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „ropogás”, „kiropogás”, ami nem más, mint a megrekedt gázbuborékok kipukkanása), lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója a könnyebbség érzése.
 

A csontkovács kezelés folyamata

I. lépés

Az első lépés egy teljes holisztikus állapotfelmérés a manuálterápiás kezeléshez. Kikérdezés, megszemlélés, tapintás, mozgatás.
 

II. lépés

Második lépés a manuálterápiás felmérés egy masszázs és energetikai kezelés keretében, mely a diagnózis pontosítására, megerősítésére, egyben az izmok kilazítására szolgál, előkészíti és felkészíti a testet a csontrakásra. Az oldó pontok kezelése, fájdalmas is lehet, de ez egy jóleső fájdalom, mert a paciens érzi, hogy valami régi feszültség kioldódik, s közben megkönnyebbül. Ilyenkor a miofaszciális lerakódások (A miofaszciális trigger pont egy kisebb izomrost szakaszra izolálódó merevség, amely csomóként érzékelhető, elsősorban az izomhas középpontja táján (centrális trigger pont)) feloldódnak. A pontokat érezhetjük kis dudoroknak, merev "spagetti" darabnak, vagy kis - szilvamag alakú és méretű - púpoknak. A trigger pont, nyomásra mindig fáj. Aktiválásuk során rengeteg méreganyag kerül a nyirokkeringésbe, vérkeringésbe. Így kezelés után sokan levertnek fáradtnak érzik magukat, ezért fontos a bő folyadékfogyasztás. Ezektől a fájdalmas csomóktól, meglehet szabadulni máshogy is. Pozitív gondolkodással, vagy ellazulással, életmódváltással, azonban ezek általában sokkal hosszabb időt, több energiát jelentenek, hiszen sok-sok év alatt rakódnak le a szervezetünkben.
 

III. lépés

Harmadik lépés a csontrakás, nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva, melynek hatására az elmozdult csontok (sokszor maguktól, hanghatás kíséretével vagy a nélkül) helyükre kerülnek.
 

IV. lépés

Negyedik lépés a tanácsadás és Útmutatás, hogy hogyan tovább.Vissza
/\

Bejelentkezés: +3630 428 2055
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

*